floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 948 ori
Site-ul a fost vizitat de 194826 persoane
Site-ul este folosit de 2 persoane
Site-ul a fost accesat de 17275 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita delegației Institutului diplomatic al MAEIE la Sofia

În perioada 3-7 decembrie, delegația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, condusă de directorul Institutului diplomatic, Victor Țvircun, a efectuat o vizită de lucru la Sofia, la invitația Institutului diplomatic bulgar. Vizita reprezintă o primă acțiune majoră în contextul realizării Memorandumului de cooperare semnat recent între cele două instituții.

Pe durata aflării la Sofia participanții au fost familiarizați cu istoricul constituirii, obiectivele și programele educaționale implementate de instituția bulgară. Institutul Diplomatic Bulgar a sărbătorit recent aniversarea a 15-a de la fondare și pe parcursul anilor a acumulat o expertiză extinsă în pregătirea profesională a diplomaților și funcționarilor publici din Bulgaria și de peste hotare, organizarea evenimentelor conexe diplomației și activitate editorială. Pe parcursul vizitei reprezentanții institutului de la Chișinău au avut posibilitatea să cunoască de la omologii bulgari diverse aspecte organizaționale din activitatea institutului de la Sofia, precum și să asiste la evenimente practice organizate în cadrul procesului educațional desfășurat la institut.

Programul diplomaților moldoveni a mai inclus întâlniri cu Petko Draganov, Directorul politic al Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei și Gancho Ganev, Șeful Direcției Europa de Est și Asia Centrală. Diplomații bulgari au vorbit despre viziunea și prioritățile Bulgariei în relațiile cu Republica Moldova și în regiune.

La rândul său, directorul Țvircun a punctat prioritățile institutului pe care îl conduce, precum și perspectivele cooperării cu instituții similare pe plan internațional.

Memorandumul dintre cele două instituții este rezultatul inițiativelor Ambasadei, susținute de IDB și conducerea celor două ministere de externe. Actualmente se mai implementează un proiect de asistență tehnică, finanțat de partea bulgară. Programul vizitei a finalizat cu semnarea de către conducătorii celor două institute a unui plan de acțiuni pentru anul 2019.