floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 961 ori
Site-ul a fost vizitat de 194888 persoane
Site-ul este folosit de 3 persoane
Site-ul a fost accesat de 17346 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Ștefan Gorda s-a întâlnit cu diaspora din Macedonia

La 20 noiembrie curent, echipa ambasadei asistată de Consulul Onorific, Serjoza Markov, a organizat la Skopje o întâlnire cu comunitatea moldovenilor aflați în Macedonia. Scopul reuniunii a fost împărtășirea similitudinilor și diferențelor de trai din Moldova și Macedonia, dificultățile de integrare în societatea macedoneană, precum și posibilitățile de angajare în câmpul muncii. Alt subiect pus în discuție s-a axat pe oportunitățile pe care le oferă guvernul de la Chișinău pentru reîntoarcerea cetățenilor acasă, fiind abordat subiectul actual "Ce poate face fiecare dintre noi pentru țara noastră?"

În cadrul discuțiilor, ambasadorul Ștefan Gorda a familiarizat cetățenii cu situația politică internă din Republica Moldova și i-a îndemnat să participe la alegerile parlamentare din anul viitor, care se vor organiza la secția de votare din incinta ambasadei de la Sofia. În cadrul întâlnirii, cetățenii moldoveni stabiliți recent în Macedonia au avut posibilitatea să facă cunoștință cu activitățile ambasadei și spectrul larg de servicii consulare oferite de către aceasta. La finalul întâlnirii, cetățenii noștri stabiliți in Macedonia au acceptat propunerea de creare a unei rețele de contacte pentru planificarea pe viitor a unor evenimente culturale de comun cu ambasada.