floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 953 ori
Site-ul a fost vizitat de 194864 persoane
Site-ul este folosit de 24 persoane
Site-ul a fost accesat de 17316 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria a organizat reuniunea grupului ambasadorilor francofoni din Sofia

La 14 noiembrie curent, Ambasadorul Ștefan Gorda a găzduit reuniunea ambasadorilor și funcționarilor francofoni în formatul GAF+ din Sofia. În calitate de invitat special, la eveniment a participat Yuri Sterk, Viceministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria.

Întâlnirea a servit un bun prilej în cadrul căruia participanții au fost familiarizați cu principalele repere și prioritățile participării Republicii Moldova în Organizația Internațională a Francofoniei. În acest context, a fost subliniată importanța semnării Pactului lingvistic între Republica Moldova și OIF, care a avut loc la reuniunea organizației la Erevan, Republica Armenia, în octombrie curent.

Viceministrul Yuri Sterk s-a referit la experiența bulgară de implicare în mișcarea francofonă, proiectele realizate în marja cooperării și importanța apartenenței la OIF pentru obiectivele generale ale politicii externe bulgare.

Participanții la eveniment au abordat cu această ocazie o serie de subiecte relevante cooperării pe filiera francofoniei în Bulgaria, precum și unele inițiative cu impact regional. A fost convenită inițierea acțiunilor de pregătire a săptămânii francofone, preconizată pentru luna martie a anului viitor.

Vorbitorii au apreciat înalt organizarea și rezultatele celui de-al XVII Summit al Organizației Internaționale a Francofoniei care s-a desfășurat recent la Erevan. A fost accentuat că reuniunile OIF reprezintă o platformă valoroasă pentru promovarea valorilor mișcării francofone și consolidării prezenței instituționale prin acțiuni comune și coordonate.

Republica Moldova a devenit membru al OIF în 1997 și este cea mai francofonă țară din Europa Centrală și de Est.