floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 959 ori
Site-ul a fost vizitat de 194878 persoane
Site-ul este folosit de 2 persoane
Site-ul a fost accesat de 17336 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Ștefan Gorda cu Viceministrul afacerilor externe al Bulgariei Georg Georgiev

Ambasadorul Ștefan Gorda a avut la 10 octombrie o întrevedere cu Viceministrul afacerilor externe al Bulgariei Georg Georgiev, Coordonator național pentru combaterea antisemitismului, la inițiativa șefului misiunii diplomatice.

În cadrul discuției a avut loc un schimb de opinii pe marginea unor teme de interes ale agendei curente a relațiilor moldo-bulgare, interlocutorii convenind necesitatea menținerii caracterului dinamic al acestora și utilizării oportunităților de cooperare în diverse domenii. În acest context au fost examinate oportunitățile de impulsionare a contactelor între ministrele de externe. De asemenea, au fost abordate posibilitățile diplomației culturale pentru sporirea susținerii acordate comunității bulgare din Republica Moldova.

Bulgaria a adoptat definiția de lucru a antisemitismului a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului la 18 octombrie 2017, autoritățile realizând o serie de măsuri coordonate în vederea contracarării acestui fenomen reprobabil. În cadrul dialogului a fost comunicată experiența bulgară în implementarea acțiunilor care vizează combaterea fenomenului antisemitismului și discursului de ură, fiind agreată utilitatea acestora pentru avansarea Republicii Moldova și pe acest palier al cooperării internaționale.