floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 949 ori
Site-ul a fost vizitat de 194832 persoane
Site-ul este folosit de 8 persoane
Site-ul a fost accesat de 17281 ori.

Noutăţile Ambasadei

Recepție oficială cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova la Sofia

La 18 septembrie curent, Ambasada Republicii Moldova la Sofia a oferit o recepţie oficială cu prilejul a 27 ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Printre invitații prezenți la eveniment au fost Iury Sterk, viceministru al afacerilor externe, politicieni, peste 30 de șefi de misiuni diplomatice, alți membri ai corpului diplomatic, înalți reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi mediului academic, cultural şi de afaceri, înalți prelați ai Bisericii ortodoxe din Bulgaria, precum şi membrii ai comunităţii moldovenilor din țara prietenă.

În alocuțiunea sa, ambasadorul Ştefan Gorda a vorbit despre semnificația zilei de 27 august 1991 și despre eforturile depuse în prezent pentru avansarea pe calea reformelor și modernizării, în sensul realizării obiectivului prioritar de accedere în familia europeană. Șeful misiunii diplomatice a mai remarcat că integrarea europeană este cel mai bun răspuns în plan regional pentru consolidarea păcii, stabilității și dezvoltării democratice, subliniind că Moldova este vital interesată în procesul de extindere a UE în spațiul Europei de sud-est.

Ambasadorul a dat o apreciere înaltă stadiului curent al relațiilor moldo-bulgare, evocând agenda bilaterală dinamică și consistentă, principalele repere ale acesteia fiind vizitele oficialilor de rang înalt din ambele state, creșterea schimburilor comerciale, intensificarea dialogului cultural și academic, precum și a relațiilor directe dintre comunitățile locale.

Au fost exprimate mulțumiri Consulului onorific al Republicii Moldova la Plovdiv, Veselin Chipev şi echipe sale, pentru contribuţia la organizarea evenimentului festiv și aprofundarea şi dezvoltarea relaţiilor moldo-bulgare în general. La recepție a evoluat quartetul de coarde din or. Sofia, care a intonat imnurile ambelor țări şi a delectat publicul cu un program de piese din repertoriul moldovenesc și universal. Oaspeții evenimentului au fost serviți cu vin tradițional moldovenesc.