floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 8 ori
Site-ul a fost vizitat de 182261 persoane
Site-ul este folosit de 2 persoane
Site-ul a fost accesat de 151 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea ambasadorului Ștefan Gorda la Primaria „Mladost”

La 13 februarie curent, ambasadorul Ștefan Gorda a avut o întrevedere cu Desislava Ivancheva, noul Primar al sectorului ”Mladost” din or. Sofia, însoțită de echipa sa managerială. Scopul întrevederii a fost stabilirea contactelor cu autoritățile locale în vederea organizării unor activități și evenimente comune alături de comunitatea de moldoveni din Republica Bulgaria. La întrevedere a participat și Irina Cojocaru, Secretar II al Ambasadei, precum și Svetlana Filipova, președinta Asociației diasporală „Plai natal-Roden krai”.

Primarul Ivancheva a făcut o prezentare a sectorului pe care îl conduce, menționând că este al doilea sector ca mărime în or. Sofia, a fost construit după anul 1965 și a fost populat îndeosebi de profesori, savanți, doctori, la etapa inițială. Actualmente în sector își au reședința 114 000 persoane. La fel, în ”Mladost” sunt 10 școli medii și 19 grădinițe de stat. În sector sunt situate câteva institute de cercetare ale Academiei de Științe a Republicii Bulgaria, precum și Academia de Poliție. În ultimii ani sectorul a cunoscut o evoluție economică considerabilă. Acest fapt se datorează deschiderii unui ”Business Park” cu o suprafață de 89 000 m², și ”Sofia Tech Park”, care e primul parc de inovații tehnologice și de cercetare științifică din Bulgaria. Sectorul a beneficiat de ample programe europene și de stat de renovare a infrastructurii și clădirilor.

În vederea preluării experienței de gestionare a raionului și utilizarea fondurilor europene pentru implementarea proiectelor de renovare a infrastructurii, precum și cu scopul organizării unor evenimente culturale comune, ambasadorul a propus înfrățirea sectorului ”Mladost” cu unul dintre sectoarele mun. Chișinău, organizarea unor evenimente comune destinate promovării produselor și culturii noastre, colaborarea școlilor din „Mladost” cu școlile din Republica Moldova. Ca și evenimente în perioada imediat următoare, Ambasada va participa la comemorarea a 145 ani de la moartea apostolului Vasil Levski, organizată de primăria de sector „Mladost”, la 19 februarie curent, respectiv conducerea primăriei a fost invitată la sărbătoarea Mărțișorului, care va fi organizată la 1 martie.

În acest an sărbătoarea Mărțișorului va fi organizată în Casa de cultură „Mladost” din Sofia.