floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 207 ori
Site-ul a fost vizitat de 184456 persoane
Site-ul este folosit de 2 persoane
Site-ul a fost accesat de 3368 ori.

Noutăţile Ambasadei

Inaugurarea Consulatului Republicii Bulgaria în oraşul Taraclia

La 31 octombrie 2017, Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur împreună cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria Ekaterina Zaharieva, au inaugurat, în cadrul unei ceremonii solemne, Consulatul Republicii Bulgaria în Republica Moldova cu sediul în oraşul Taraclia.

Andrei Galbur a menţionat că funcționarea Consulatului Republicii Bulgaria în orașul Taraclia va contribui la intensificarea relaţiilor comercial-economice, stimulând investiţiile bilaterale şi contactele dintre reprezentanţii comunităţilor de afaceri din ambele ţări, precum şi va facilita prestarea serviciilor consulare.

Totodată, cei doi omologi au reliefat importanţa inaugurării Consulatului pentru promovarea şi conservarea identităţii naţionale a comunităţii bulgarilor, care locuiesc preponderent în raionul Taraclia, precum şi în raioanele limitrofe acestuia.

Inaugurarea Consulatului Republicii Bulgaria în Republica Moldova are loc în contextul celebrării aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-bulgare.