floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +359 877819314.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Privatization

Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 210 ori
Site-ul a fost vizitat de 184471 persoane
Site-ul este folosit de 3 persoane
Site-ul a fost accesat de 3383 ori.

Noutăţile Ambasadei

Recepția oficială cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, organizată la Skopje, Republica Macedonia

În data de 27 septembrie curent, Ambasada Republicii Moldova la Sofia, a oferit o recepţie oficială în capitala macedoneană, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova şi Sărbătorii „Limba noastră“.

La recepţie a fost prezent Președintele Parlamentului macedonean, Talat Xhaferi, membri ai corpului diplomatic, înalți reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi mediului academic, cultural şi de afaceri din Macedonia, precum şi membrii activi ai comunităţii de moldoveni în Macedonia.

În discursul său, ambasadorul Ştefan Gorda a menționat voința celor două state de a avansa pe calea europeană, contribuind activ la climatul de pace, securitate si dezvoltare in regiunea Europei de sud-est. De asemenea, ambasadorul a pus în evidență relaţiile bilaterale între cele două state în domeniile politic, economic, cultural-ştiinţific, sublinind importanţa cooperării moldo-macedonene pe multiple planuri, inclusiv în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Diplomatul moldovean a adus sincere mulțumiri Consului onorific al Republicii Moldova la Skopje, Serjoza Markov şi întregii sale echipe, pentru contribuţia substanțială la aprofundarea şi dezvoltarea relaţiilor moldo-macedonene. La recepție a evoluat Quartetul de coarde al Filarmonicii Naționale a Republicii Macedonia, care a intonat imnurile şi a delectat publicul cu un program de bijuterii din repertoriul clasic mondial. Oaspeții evenimentului au fost serviți cu produse naționale.

Membrii misiunii din Sofia au avut prilejul să discute cu moldovenii care muncesc și studiază la Skopje și în alte orașe macedonene, despre problemele cu care se confruntă și percepția acțiunilor recente în domeniul politicii interne și externe a Republicii Moldova.

Ambasadorul Ștefan Gorda a fost acreditat prin cumul și în Republica Macedonia, la 10 martie curent.