floarea soarelui stemă naţională a Moldovei floarea soarelui
Centrul de Apel Republica Moldova Pagina Oficială Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

E-services Registru Chamber Airmoldova

Mass Media din Moldova


Pagina a fost vizitată de 3773 ori
Site-ul a fost vizitat de 214197 persoane
Site-ul este folosit de 16 persoane
Site-ul a fost accesat de 66310 ori.

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

Ansamblul de dansuri populare “Codrenii” din Călăraşi a cucerit înaltele distincţii Grand Prix, titlul de Campion Absolut şi Trofeul „Orfeul de Aur” la cea de-a IX-a ediţie a Campionatelor Europene de Folclor "Euro Folk 2017" pe scena amfiteatrului antic din Nessebar, Bulgaria.

Pe data de 8 iulie, Ansamblul de dansuri populare “Codrenii’’ din Călăraşi a luat Marele Premiu "Orfeu" în cadrul Festivalului european de folclor "Euro Folk 2017" din Nessebar. Ansamblul „Codrenii“ a obţinut placheta „Orfeul de Aur”, o medalie de aur, o diplomă ce conferă titlul de campion european absolut de folclor al anulului 2017 și un premiu în valoare de 1.000 de euro.

Irina Cojocaru, Secretar II a reprezentat Ambasada din Sofia la eveniment şi a salutat din numele Ambasadei organizatorii, participanţii Festivalului, felicitând cu multă bucurie grupul de dansatori din Moldova pentru prestaţia excepţională şi pentru victorie.

”Am mai participat şi la ediţiile anterioare în cadrul acestui Festival dar este pentru prima dată când ne-a fost oferit Marele Premiu ”Orfeu”. Ne dorim să participăm şi la festivalurile din anul viitor, a menţionat conducătorul artistic al ansamblului Codrenii, Gheorghe Furculiţă.

Debutând pe 29 iunie, evenimentul la care au participat peste şaizeci colective folclorice, peste 1000 muzicieni, interpreţi şi dansatori, din state precum Federaţia Rusă, Bulgaria, Slovacia etc., s-a desfăşurat în localităţile Nessebar, Pomorie, Sveti Vlas şi complexul turistic Sunny Beach sub egida EAFF, Asociaţia Europeană a Festivalurilor Folclorice.

„Euro Folk“ este un festival-concurs european la care participă anual între nouă şi cinciprezece mii de muzicieni, interpreţi şi dansatori din toată lumea şi e transmis şi preluat de peste cincizeci de posturi de televiziune, iar, prin intermediul World Wide Internet Television „Euro Folk”este transmis live pe tv.eurofolk.com.